Sømandssange

Sømandssange har en helt speciel plads i mit hjerte. Udlængslen, eventyret, savnet, livet på søen, bølgernes skvulpen langs siden af båden, solnedgange over vandet... Måske fordi min far var sømand, før jeg blev født, min mand var sømand, da jeg mødte ham, og jeg nu bruger alle somre på havet. Jeg har endda selv skrevet flere sømandssange.

Sammen med mine musikalske venner, Michael og Stig har jeg samlet et repertoire af danske, engelske (en enkelt tysk) sømandssange, der omfatter både sange, man normalt forbinder med genren: ”Alle Sømand er glade for pi’r ”, ”Solskin ombord”, ”Kom igen til Mandalay”, ”Drunken sailer”, ” The Wellerman”, men også mere tænksomme sange som ”Den gamles drøm (Sebastian),  og ”Port of Amsterdam” (Jacques Brel) .

Helle Nerup: Sang

Michael Vogelius Larsen: Harmonika, keyboard, kor

Stig Andreasen: Bas

 

Foto: Nix Nikolajsen, 40 års jubilæum i Holbæk Bådelaug

Limboland

Ny CD ude nu

Se mere

Sagt om mine sange:

Kirsten Bork

konsulent indenfor udvikling og samspil

Fantastisk dejlig både musik, tekst og sang. Flotte, tænksomme tekster, som giver mig en masse associationer til mit eget liv

Flemming Højmann Hansen

Dejlige, personlige sange sunget så smukt og indtrængende

Helen Sørensen

Det er godt nok noget af det smukkeste og mest autentiske jeg har hørt længe. Det er ikke bare det, du synger, det er også måden, der hvor det kommer fra

Jens Andersen

organist og pianist ved Kirke Helsinge og Reersø Kirke

Stor ros for jeres hyggelige, swingende, jazzede julekoncert i Reersø kirke. Jeres glimrende trio med saxofon til lejligheden var lige hvad vi kunne trænge til af noget friskt og festligt julemusik.

Der var et rigtig godt udvalg af musik for alle Smagssanser. I spillede og sang på en dejlig, naturlig og overbevisende musikalsk facon og var til stor glæde for alle de fremmødte, som jeg siden har talt med.

Jeg kan varmt anbefale jer til lignende arrangementer

Sognepræst Steen Nielsen

Helle Nerups Jazz-Trio spillede til sommerfest i Tveje Merløse kirke i 2018.

Det var solskin, og Helle Nerups smukke jazzstemme og det snorlige akkompagnement skabte en superfin ramme om vores samvær

Ingeborg Lykke Michel

Sorgmuntre, det lyse ligger i arrangementet, latino rytmerne farligheden ligger lige om hjørnet. Forførelsen af det ligefremme sprog og bang, så kommer der lige en brosten forbi. Mega spændende.

Birte Smidt

pensionist

Man bliver helt varm og stille indeni

Mette Olsen

Jeg er vild med Helle Nerups tekstunivers, som byder på underfundige, nærværende og fremfor alt bevægende tekster / fortællinger. Melodier og arrangementer er gennemførte og virkelig lytteværdige. Bandet spiller med intensitet og nærvær. Tusind tak for denne dejlige oplevelse.