Om mig

Jeg har sunget altid. Siden jeg sad på bagsædet i den grønne familie folkevogn med vinduet rullet helt ned og skrålede, mens jeg ventede på at blive opdaget.

Jeg har sunget på barer, små spillesteder, til familiefester, i kirker, til byfester, på festivals. Jeg har sunget jazz, mest jazz, og folk/ rock,egne fortolkninger af mine ungdoms helte: Bob Dylan, Leonard Cohen m.fl. 

Noget af det største, der er sket for mig er, jeg nu kan kalde mig sangskriver. I løbet af de sidste to år har jeg udgivet to albums, "Det lysner fra syd" 2020, og "LImboland" 2022

Se mere under "Jeg kan bookes tii" / "mine sange"

 

Foto: Søren Nerup

 Mere om mig

Sangskrivningen er blevet en stor del af mit liv. De er blevet min stemme ud i verden. Jeg skriver mest sange på dansk. Sange fulde af alvor, nærvær, humor, håb, kærlighed. De fleste er skæbnefortælinnger, opdigtede fra bunden, eller fortællinger, jeg støver op og digter videre på. 

Lige for tiden skriver jeg sange om krigen i Ukraine. Om den ældre familiefar, der har sendt konen ud af landet, om danseren, som er forsvundet, om Farmoren og den lille pige, der er blevet hinandens skæbne. 

Jeg mødes med venner i sangskriver fora, hvor vi hjælper hinanden, lytter til hinanden, og giver kærlige skub, når sangene sidder fast. 

Arrangementerne tager form, når jeg mødes med mine musikalske venner, Michael Vogelius Larsen, Stig Andreasen og Stig Jensen især. Uden dem var min musik ikke kommet ud af stuen. Jeg er dem evigt taknemmelig. Sammen med de øvrige musikere i mine to faste orkestre, Søren Nielsen, Peter Beer, Jesper Danielsen og Carsten Milner får de min musik til at lette og vokse steder hen, jeg slet ikke havde kunnet forestille mig.  

 

En stor del af mit musikalske virke går desuden i Holbæk Kulturskole, hvor jeg underviser i bl.a. klaver, sang, børnekor, voksenkor og  sundhedskor 

Foto: Michael Abel Limboland

Ny CD ude nu

Se mere

Sagt om mine sange:

Kirsten Bork

konsulent indenfor udvikling og samspil

Fantastisk dejlig både musik, tekst og sang. Flotte, tænksomme tekster, som giver mig en masse associationer til mit eget liv

Flemming Højmann Hansen

Dejlige, personlige sange sunget så smukt og indtrængende

Helen Sørensen

Det er godt nok noget af det smukkeste og mest autentiske jeg har hørt længe. Det er ikke bare det, du synger, det er også måden, der hvor det kommer fra

Jens Andersen

organist og pianist ved Kirke Helsinge og Reersø Kirke

Stor ros for jeres hyggelige, swingende, jazzede julekoncert i Reersø kirke. Jeres glimrende trio med saxofon til lejligheden var lige hvad vi kunne trænge til af noget friskt og festligt julemusik.

Der var et rigtig godt udvalg af musik for alle Smagssanser. I spillede og sang på en dejlig, naturlig og overbevisende musikalsk facon og var til stor glæde for alle de fremmødte, som jeg siden har talt med.

Jeg kan varmt anbefale jer til lignende arrangementer

Sognepræst Steen Nielsen

Helle Nerups Jazz-Trio spillede til sommerfest i Tveje Merløse kirke i 2018.

Det var solskin, og Helle Nerups smukke jazzstemme og det snorlige akkompagnement skabte en superfin ramme om vores samvær

Ingeborg Lykke Michel

Sorgmuntre, det lyse ligger i arrangementet, latino rytmerne farligheden ligger lige om hjørnet. Forførelsen af det ligefremme sprog og bang, så kommer der lige en brosten forbi. Mega spændende.

Birte Smidt

pensionist

Man bliver helt varm og stille indeni

Mette Olsen

Jeg er vild med Helle Nerups tekstunivers, som byder på underfundige, nærværende og fremfor alt bevægende tekster / fortællinger. Melodier og arrangementer er gennemførte og virkelig lytteværdige. Bandet spiller med intensitet og nærvær. Tusind tak for denne dejlige oplevelse.